Hans Garritsen

Nieuw werk 

Pas voltooid: een schilderij, opnieuw op basis van een compositie van Turner. Turner is gefascineerd door de vier elementen: lucht, aarde, water, vuur. Ik neem een van zijn composities als uitgangspunt en kijk wat het mij zegt over nu. Wat ik in het oorspronkelijke werk van Turner zie is een storm op zee, waar meerdere vissersboten en bootjes vol passagiers elkaar proberen te helpen om niet om te slaan. Ze gooien lijnen uit naar elkaar. Enkele schepen op de achtergrond lijken de strijd al verloren te hebben. Het visserschip vooraan heeft nog staand zeil en kan manoeuvreren. Helemaal op de voorgrond, en dat is mijn toevoeging, zien we de situatie van nu: een rubberboot vol vluchtelingen, aan hun lot overgelaten door mensensmokkelaars. Begin 19de en begin 21ste eeuw; 2 eeuwen verschil. De boot met vluchtelingen lijkt verloren; ze worden niet opgemerkt door de andere schepen. Wel door de kijker. Anders dan 2 eeuwen geleden kunnen wij als het ware overal tegelijk zijn, doordat we verslagen uit alle delen van de wereld kunnen ontvangen. Het lijkt de machteloosheid alleen maar groter te maken.

 

 

 

TekeningenKunstroute Nijmegen-Noord Oosterhout 16 en 17 september 2023, 12-17 uur

Op genoemde data vindt er in de wijk Nijmegen-Noord Oosterhout een kunstroute plaats met 17 deelnemers. Er is heel veel variatie in technieken en uitvoeringen. Ook bij mij thuis (zie hieronder, nr. 13). U bent van harte welkom!

Expositie in De Ark van Oost, Cipresstraat 154 Nijmegen: 6 oktober - 2 november.

In Wijkcentrum De Ark van Oost, Cipresstraat 154 Nijmegen, is er op genoemde data een expositie te zien van mijn werk. De opening vindt plaats op vrijdag 6 oktober om 17 uur. Voor de openingstijden kijk op www.wegwijzer024.nl of bel 024-323 2227.

In Wijkcentrum de Ark van Oost exposeer ik werk op doek of papier op genoemde data. De opening is vrijdag 6 oktober, 17-18 uur. Voor de openingstijden van het wijkcentrum zie www.wegwijzer024.nl