Titus Brandsma (afbeelding acryl op vrachtwagenzijl, ongeveer 200 x 150 cm, samenwerkingsproject met vrijwilligers en bezoekers van Kruispunt Nijmegen

Deze schildering is in 2017 gemaakt ter herinnering aan Titus Brandsma, de naamgever van de kapel aan de Kroonstraat in Nijmegen. Ze is aan de buitenmuur van de kapel opgehangen. De kapel is gebouwd als godshuis voor de Karmelieten die in Nijmegen in het voormalige klooster in Doddendaal woonden. Toen het klooster werd verlaten is de kapel in gebruik genomen door Stichting Kruispunt Nijmegen, een stichting die zich bezighoudt met ondersteuning van dak- en thuislozen door middel van: het verzorgen van uitvaarten, een tweewekelijkse godsdienstige bijeenkomst, een kookgroep, ateliers om creatief bezig te zijn, het bewaren van levensverhalen en in het algemeen het bieden van een plek om tot rust te komen.

Cursus tekenen en schilderen in de Ark, Nijmegen (via de Opstap).

In De Ark van Oost in Nijmegen (Cipresstraat 15) geef ik als onderdeel van het cursuspakket van De Opstap (www.deopstap-nijmegen.nl) 2 x per jaar een cursus tekenen en schilderen onder de naam: Ontdekkingsreis. Het is een introductiecursus in een aantal technieken om te tekenen of schilderen. De cursus is op maandagavond van 19.30-21.30 uur. Een nieuwe cursus start, vanwege de onzekere situatie die COVID-19 met zich meebrengt, pas in januari 2021. Via de site krijgt u de datum te horen. U kunt zich ook rechtstreeks opgeven bij De Opstap, www. deopstap-nijmegen.nl, tel. 024-3238111.


Nieuw zieltje

Laatst

Mijn smartphone verloren.

Een stukje ziel dus

Met Contacten,

Whatsapphistorie,

Foto’s.

Ergens in een hoekje,

Onder een stoel, ver weg

Kan er zomaar

Geluid uitkomen.

Of in de sneeuw,

Op een trottoir.

Als ik in wanhoop bel;

Kutding, laat je horen

Maar niet 200 kilometer verderop.

Niemand neemt op,

Eenzaam gebel.

Het leven vliedt er langzaam uit,

En ik, hardvochtige ik?

Ik koop gewoon een ander

En stop er een nieuw zieltje in.

De inhoud volgt.