Nijmegen: wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in de zeventiger jaren

Het Nijmeegse studentenleven in de jaren ‘70

De tijd van idealen en dromerigheid, dat is het tijdsbeeld van de zeventiger jaren dat Hans Garritsen beschrijft in zijn boek ’Nijmegen’. Hij deelt zijn jaren als student theologie in Nijmegen en alles wat daarbij komt kijken. Het boek is onlangs verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Nijmegen beschrijft de wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in Nijmegen in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Het geeft een beeld van de kennismaking met de stad, de keuze voor een studie, de soms hilarische ervaringen met huisbazen en discussies. Maar het gaat ook over de liefde en ontwikkelingen in het denken van de hoofdpersoon. Zo nu en dan wordt stilgestaan bij een onderwerp: het verschil tussen alfa- en bêtamensen, sport, kunst, de veranderingen in het denken over religie. De auteur beschrijft met humor een aantal sterke indrukken uit die tijd.

Auteur Hans Garritsen (1952) is geboren in Enschede. Als kind was hij gebiologeerd door tekenen en schilderen. Als negentienjarige koos hij er niettemin voor om theologie te gaan studeren. Het nadenken over de rol van godsdienst in de samenleving liet hem niet los. Dat gold ook voor het creatieve. Zijn studie stelde hem in staat om bezig te zijn met de betekenis van godsdienst, met de vragen die altijd door de mens gesteld zijn zolang hij zich van zichzelf bewust is. Plaats van handeling was Nijmegen, grensstad tussen Noord en Zuid.

Boekgegevens

Titel: Nijmegen - Wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in de zeventiger jaren

Auteur:   Hans Garritsen

Verschijningsdatum: 01-12-2017

Aantal pagina's:   158

ISBN: 9789402241259

Geïllustreerd: ja

Verkoopprijs: € 19,50 verkrijgbaar bij de auteur (zie pagina contactgegevens) of bij de webwinkel van de uitgever (www.boekscout.nl).

Uitvoering: Paperback